Tientje in Shanghai
Door: Kelly
Blijf op de hoogte en volg Tientje de wereld rond
29 Juli 2009 | China, Shanghai
Hier mijn eerste berichtje vanuit China. Om precies te zijn vanuit Shanghai. Ik zit op het moment in het "business center" waar ik een half uurtje van het Internet gebruik mag maken. Als het goed is kan ook foto's plaatsen, dus dat is wel fijn!
Eergisteren alweer vloog ik van Parijs naar Shanghai. Een vlucht die 11 uur duurde en waar ik niet zo kapot van was. Weinig beenruimte en veel schreeuwende, gillende Chinese baby's. Maar goed, moet niet klagen, er was lekker eten (raar maar waar, ik vind vliegtuigvoedsel lekker) en er waren zat films om te kijken.
Aangekomen in Shanghai was het alweer de volgende dag. In China is het 6 uur later en daardoor sloegen we een nachtje over. Het regende pijpenstelen in Shanghai (dacht je even van het rotweer in Nederland af te zijn), maar bij nader inzien was dit wel fijn, want het alternatief was 40 graden in de volle zon. Vandaag regent het niet en het is een lekkere 25 graden (zonder zon).
We hebben al veel gezien in Shanghai. De eerste dag (of nee, dus eigenlijk al de tweede dag) hebben we de Jin Mao Tower bezocht. Een toren van 88 verdiepingen hoog met uitzicht over Shanghai. Erg mooi om te zien. Ook zijn we naar het Shanghai museum geweest. Vandaag hebben we het oude, traditionele stadsgedeelte van Shanghai bezocht met indrukwekkende tuinen erbij. Ook zijn we bij de Jade Boeddha Tempel geweest. Daar stond een gigantisch en heel beroemd beeld van Boeddha, gemaakt van (natuurlijk) jade.
Het eten hier is wel oke. De rijst is heel anders dan in Nederland, erg kleverig. In de lokale restaurantjes waar we hebben gegeten hebben ze soms geen bestek en MOET je dus met stokjes eten. Geen succes bij mij. Mijn zusje is een natuurtalent, ze is zelfs zo enthousiast dat ze haar ontbijt (gewoon broodjes) met stokjes eet. Ach ja, ik heb nog 2 weken om eens goed te oefenen!
Ik ga nu maar eventjes snel foto's plaatsen, mijn half uur is bijna op!!!
Groetjes Kelly
ps. De laatste foto heb ik gemaakt in het oude, drukke stadsgedeelte. Het duurde eventjes voordat ik het tientje had neergezet zoals ik het wou en in de tussentijd had er zich al een groepje Chinezen verzameld die nieuwsgierig aan het kijken waren wat ik aan het doen was. Na het maken van de foto kwam er eentje naar me toe "Why you make picture with money?". Ik had niet zo de behoefte om het hele verhaal uit te leggen, dus heb ik maar gezegd dat het geluk brengt.
29 Juli 2009 - 08:47
Erin:
Mooi verhaal hou ons op de hoogte!
groetjes Erin -
29 Juli 2009 - 12:47
Joost:
Heel cool. Ik krijg zin om een heleboel gekke plekken te zien waar dat tientje hierna heen gaat. -
30 Juli 2009 - 11:04
Peter:
Lachen dat verhaal met het tientje in de oude stad. Dat het fotograferen van geld je geluk brengt, die ga ik onthouden!