Dalat
Door: Ester
Blijf op de hoogte en volg Tientje de wereld rond
27 Februari 2010 | Vietnam, Hanoi
Nou weer even een berichtje uit Vietnam!! Waar was ik gebleven.. we doen zooo veel hier... maaar we hebben natuurlijk ook maar weinig tijd voor een groot land!
In Mui Ne hadden we een superlieve bakfietsmeneer (wat de officiele naam ook mag zijn) gevonden voor een beetje sightseeing. Hij heeft ons eerst naar een hele oude tempel gebracht (probeer zo'n naam maar eens te onthouden..) en daarna naar een andere tempel met een hele grote boedha. En natuurlijk waren er weer mensen die ons probeerden af te zetten, maar gelukkig waren we daar inmiddels al wel weer een beetje aan gewend! Het was wel erg leuk om zo door de stad te rijden, bruin worden en ondertussen zoo veel zien! In het begin stonden we echt doodsangsten uit, want hij stopte noooit, niet voor stoplichten, bussen of whatever.. maar zoals je ziet leven we nog steeds en na een tijdje was het eigenlijk best wel ontspannend!
's middags zijn we naar modderbaden geweest, beetje vies maar hoort erbij he! Ik voelde me weer helemaal fris daarna, Alice helaas niet haha.
De volgende dag wilden we graag op een boot. Het kostte zoo veel moeite om een boot te vinden die geen 'partyboat' was, met karaoke, een drijvende bar en dronken mensen (en zoiets begint dan om half 9 s ochtends).. Maar wel erg grappig om alle toeristenbureaus af te gaan, iedereen te vragen naar boottochtjes en iedereen vervolgens zo ongeveer hetzelfde verhaal (maar toch steeds weer anders, heel apart) te horen vertellen. Uiteindelijk zijn we op een snorkelboot beland met hele gezellige (ahum) mensen. We zijn in ieder geval wel lekker bruin geworden!
Die middag wilden we gaan winkelen, dus we dachten leuk weer met zo'n fiets te gaan. We reden die dag daarvoor langs een winkelcentrum en daar wilden we graag naar toe.. En natuurlijk deed onze chauffeur alsof hij wist wat we bedoelden. Niet dus. Een uur verder en honderd pogingen om met handen en voeten een winkelcentrum uit te beelden (wat word je creatief zo!!) later hebben we hem gevraagd om ons er maar uit te zetten. En natuurlijk wilde hij geld, wat we hem ook best wilden geven, maar niet zo veel omdat we helemal aan de andere kant van de stad stonden.. uiteindelijk heeft hij na een hele discussie toch ons geld aangenomen. En we zijn maar terug gaan lopen, shoppen komt later wel dus! We zijn helemaal langs het strand teruggelopen, erg fijn omdat we daarna het land in zouden gaan en dus geen strand meer zien...
Vandaag hebben we de bus naar Dalat genomen. We vragen ons echt af waar de toeristen hier zijn!! We zijn een paar duitsers, australiers en russen tegengekomen, that's it. Waar zijn al die backpackers?? Al die mensen aan wie ik het tientje door kan geven?
Anyway, hier zijn we dus helemaal zo ongeveer de enigen. We hebben een hele tijd door de stad gelopen, op zoek naar een meer dat later leeg bleek te zijn, zonder engelssprekende mensen. Lunchen was dus ook niet echt een optie, maar gelukkig vonden we later op de dag wel een restaurantje met een begrijpelijke menukaart en engelssprekende mensen. We hebben voor morgen een dagje geboekt met de easyriders, motorrijders die ons hier een beetje de omgeving gaan laten zien. Ik ben benieuwd!
De dag erna gaan we naar Ho Chi Minh City en vliegen we vervolgens naar Angkor Wat in Cambodja.
Liefs Ester
28 Februari 2010 - 21:06
Peter:
Gave foto's Ester. Vooral die op de bakfiets(?) en in het modderbad. V for Vietnam?
Super dat jullie ook nog naar Cambodja gaan. Wat zijn jullie plannen verder? Zag nl staan "terug over 6 dagen" staan. Of klopt dat niet?
Good luck daar! Peter -
01 Maart 2010 - 15:47
DeeJz:
Ik ben zooo jaloers, ik had dat tientje willen zijn, lekker overal naar toe,geen gezeik en gezeur van mensen aan het thuisfrotn :P geniet ervan dames en kom als het echt moet, maar veilig terug !
Liefs,
DeeJz -
04 Maart 2010 - 18:35
Tante Hanny:
Wat een belevenis, zelf ben ik nu aan het kijken voor Thailand. Misschien heb ik al iets gevonden.
22 dagen van Noord naar Zuid.
Nog heel veel plezier.
xxxjes